Hodnocení biosignálů a kvality přístrojů pro podporu srdce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je ve své první části věnována technickým problémům přístrojů pro srdeční podporu Heart Mate II LVAD a Levitronix, kde se pojednává o součástkách přístrojů, parametrech přístrojů, indikaci a kontraindikaci. V další části práce je uveden popis biosignálů, které se měří v závislosti na těchto přístrojích. Tahle data jsou velmi důležitá pro sledování zdravotního stavu pacienta. Dalším cílem bakalářské práce je návrh hodnocení monitorovaných biosignálů a sběr klinických dat, u kterých se budou statisticky vyhodnocovat výsledky a ty se následně budou srovnávat mezi sebou a s fyziologickými hodnotami. Posledním cílem bakalářské práce je zamyšlení se nad výhodami a nevýhodami daných přístrojů a diskuze.
The first part of this bachelor thesis deals with technical problems of apparatuses for heart assistance Heart Mate II LVAD and Levitronix, which are connected with components of apparatuses, parametrs of apparatuses, function of apparatuses, indications and contraindications. In the next part there is description of various biosignals, which are measured according to application of heart support aparatuses. The next aim of this bachelor thesis is suggestion of evalution biosignals, which are monitored and collection of clinical data in which I will statistically evaluated the results and these results will be compared each other and with physiological values. The final aim of this thesis is a reflection of the advantages and disadvantages of the apparatus and discussion.
Description
Citation
KALUŽOVÁ, A. Hodnocení biosignálů a kvality přístrojů pro podporu srdce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. MUDr. Závodná položila otázku: co jsou to tabelovaná data a jejich shoda s biosignály. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO