Úzkopásmové filtry pro signály EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo seznámit se s problematikou a způsoby filtrování signálu EKG. Zaměření bylo na úzkopásmovou filtraci a to především pomocí filtrů Lynnova typu. Úkolem této práce bylo navrhnout filtry na potlačení rušení zvaného drift a rušení zvaného brum. Oba filtry by měly co nejméně poškozovat samotný nosný signál.
Main objective of this bachelors thesis, was to learn about issues and possibilities of ECG filtration. This thesis is focused on narrowband filtration by Lynn’s filters. The objective for this thesis was to design filters for filtration of interferences called drift and brum. Both of them should not affect the relevant part of signal.
Description
Citation
NĚMEČEK, T. Úzkopásmové filtry pro signály EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Jiřík položil otázku: odkud byly vzaty signály pro vyhodnocení. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO