Lokalizace volajícího v informačním systému urgentní medicíny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je rozbor metod používaných k lokalizaci volajícího na tísňovou linku 155 a významu přesné lokalizace v záchranné operaci. Popis jiných metod sloužících k lokalizaci volajícího a návrh řešení pro využití těchto metod za účelem zpřesnění polohy volajícího. Tísňová linka je zastoupena modulem zdravotnického operačního střediska informačního systému zdravotnické záchranné služby. Navrhované řešení využití přesnějších metod lokalizace volajícího představuje aplikace iSOS pro mobilní telefon iPhone. Aplikace byla vytvořena na základě požadavků na jednoduchost a maximální efektivitu lokalizace volajícího v tísňové situaci.
Aim of this bachelor’s thesis is to analyze methods that are used for localization of the caller during emergency call to 155 and the importance of an accurate localization during the rescue operation. Describe other methods that can be used for localization of the caller and draft of the solution for use these methods to enhanced localization of the caller. Emergency line is presented by the module of emergency operation center in emergency medical service information system. Proposed solution for enhanced localization of the caller is given by the iPhone application iSOS. The application was designed on requirement of simplicity and maximum efficiency of caller localization in emergency situation.
Description
Citation
MALEŇÁK, F. Lokalizace volajícího v informačním systému urgentní medicíny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Lukáš Dadák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Na otázku oponenta diplomové práce Ing. Sekory (využití lokalizace a informací o WiFi přístupových bodech monitorovaných společností Google) student dostatečně odpověděl. V následující diskuzi byly studentovi kladeny otázky ohledně použití datových přenosů a technických prostředků použitých v aplikaci, které student uspokojivě odpověděl. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO