Přístroje a metodika testování čistých prostor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V úvodu práce jsou popsány základní informace o čistých prostorách, které ovlivňují způsoby měření a vyhodnocování těchto prostor. Dále je v práci podán přehled přístrojů, které se používají, při testování či kontrole zmíněných prostor. Jedná se především o zařízení pro měření koncentrace částic ve vzduchu, které v současné době vyrábí několik firem. Jako hlavní výrobce zmíněných přístrojů je uvedena firma Lighthouse Worldwide Solutions, od které jsou popsány jejich tři základní typy. V další kapitole je uveden přehled dalších společností zabývajících se touto technologií a popsány jejich výrobky. Jednotlivé přístroje jsou na závěr porovnány s ohledem na různé požadavky, které jsou na ně kladeny.
In the introduction of the thesis there is described main information about clean rooms that influences the way of measurement and evaluation of these rooms. Then there is a summary of instruments that are used with testing and controlling mentioned rooms. It is primarily a case of device for measurement of concentration of particles in the air that are produced by several firms nowadays. Lighthouse Worldwide Solutions is mentioned as the main producer of these devices. Its three basic types are described in the work. In the next chapter there is the list of other firms occupying this technology and their products. Finally, particular instruments are compared with the regard of different requirements that are placed on them.
Description
Citation
BOJANOVSKÝ, T. Přístroje a metodika testování čistých prostor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Jakým směrem by se měli spíše při přetlaku v místnosti otevírat dveře? Filtrační zařízení v lékařských prostorech. Kde je vhodné využití čistých prostor? Jaká je řádová velikost částice viru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO