Měření tepové frekvence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá měřením tepové frekvence, jejím monitorováním a vyhodnocením, které je významné pro diagnostiku dysfunkcí srdce. První část práce popisuje anatomii srdce a jeho činnost, dále je zmínka o srdečním rytmu a jeho poruchách. V bakalářské práci je uvedeno několik metod, které se využívají při vyhodnocování tepové frekvence. Další část se zabývá popisem přípravku pro snímání tepové frekvence a popisem virtuálního přístroje v prostředí LabView.
Bachelor’s thesis deals with measurement of heart rate, its monitoring and evaluation which is relevant for the diagnosis of cardiac dysfunction. The first part describes the anatomy of heart and its activity. In the next part is further mention of the heart rhythm and its disorders. In the bachelor thesis is described several methods that are used in the evaluation of heart rate. The next part deals with the description of the device for scanning heart rate and description of the virtual instruments in LabVIEW.
Description
Citation
DANIELOVÁ, T. Měření tepové frekvence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. doc. Kozumplík položil otázku: jaký je mezní kmitočet filtru? MUDr. Závodná položila otázku: vlnová délka světla LED diody Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO