Měření teploty termočlánky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na měření teploty pomocí termočlánků. Stručně je proveden úvod do problematiky měření a její základní rozdělení. Je vysvětlen princip funkce termočlánku a jsou uvedeny i jeho základní vlastnosti. V práci jsou dále popsány způsoby jejich zapojení do obvodu. Proveden je přehled použití termočlánků v praxi s uvedením názorných příkladů. V závěru je zpracován a zhodnocen provedený experiment měření teploty ploténkového vařiče.
The work is aimed at measuring temperature with thermocouples. Brief is made introduction to its basic measurement and distribution. The principle function of the thermocouple is explained, and also describes its basic properties. The paper also described how they integrated into a circuit. Performed an overview of the use of thermocouples in practice, indicating illustrative examples. In conclusion, it is processed and evaluated executed experiment temperature of hotplate´s stove.
Description
Citation
HYRŠ, J. Měření teploty termočlánky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Karel Novotný, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Student seznámil komisi s výsledky závěrečné práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Otázky zkušební komise: 1. Složení materiálů ochranných jímek? 2. Ochranná jímka tipu K - z jakých materiálů je pravá a levá strana drátku? 3. Uveďte základní kombinaci materiálů drátků u termočlánků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO