Systém pro měření aerobní stability fermentovaných krmiv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Aerobní stabilita je termín, který odborníci na výživu používají k určení doby, po kterou krmivo zůstává stabilní tedy nezkažené. Jakmile je fermentace dokončena a krmiva jsou vystavena vzduchu během krmení nebo při skladování (netěsnost sil, špatné balení) dochází ke zvýšení teploty těchto krmiv působením kvasinek nebo v menší míře působením některých bakterií. Tuto teplotu měříme pomocí teplotních čidel a porovnáváme ji s ambientní teplotou okolí. Aerobní stabilita se udává jako čas, za který teplota krmiva vzroste o 3°C nad ambientní teplotu.
Aerobic stability is a term which nutritionists use to define the length of time that forage remains stabil and don‘t degrade. Once fermentation is completed and the forage is exposed to air during feeding or during storage (leaky silos, poor packaging) increases the temperature of the forage initiated by yeasts or lesser extent by the action of some bacterias. This temperature is measured using temperature sensors and it is compared with the ambient temperature of the surroundings. Aerobic stability is given as the time, for which the forage temperature rises by 3°C above ambient temperature.
Description
Citation
SYNEK, J. Systém pro měření aerobní stability fermentovaných krmiv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kolářová položila otázku: jak velké je ID? Kolik čidel se dá připojit k systému? Prof. Provazník položil otázku: vysvětlete pojem "aerobní stabilita". Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO