Charakterizace nanostrukturovaných elektrod pro elektrochemické biosenzory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V dnešní době je přikládáno velké úsilí na zkoumání aplikací nanočástic do biosenzorové techniky. Metodou Elektrochemické Impedanční Spektroskopie a cyklické voltametrie jsme zkoumali vliv zlatých nanočástic na povrchu elektrody na elektrochemická meření. Pro impedanční měření byl navržen náhradní elektrický model a cyklická voltametrie byla využita pro určení elektroaktivní plochy elektrod.
Nowadays it is attached to a major effort to study applications of nanoparticles in biosensors technology. We studied the effect of gold nanoparticles on the surface of the electrodes by Electrochemical Impedance Spectroscopy method and Cyclic Voltammetry. For impedance measurements was proposed substitute electrical model and cyclic voltammetry method was used to determine the electroactive surface of electrodes.
Description
Citation
KYNCLOVÁ, H. Charakterizace nanostrukturovaných elektrod pro elektrochemické biosenzory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kolářová položila otázku: jaké rozestupy tyčinek je vhodné použít? Dá se rozestup určit podle velikosti skoumaných molekul? Doc. Babula položil otázku: co je cyklický voltamogram? Doc. Baštinec položil otázku: vysvětlete princip depozice zlata na elektrodu. Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO