Návrhy na zlepšení hospodaření s dlouhodobým hmotným majetkem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na rozbor využití výrobních prostředků a jejich péči ve firmě RAMET C.H.M. a.s. v Kunovicích. V práci je provedena analýza současného stavu majetku, strojů a zařízení používaných při výrobě radiolokačních antén. V rámci péče o majetek jsou uvedeny plánované a neplánované postupy činností údržby a oprav strojů a zařízení. V části návrhů na řešení jsou doporučeny postupy pro udržení výrobních schopností založené na extenzivní analýze vlivu objemu majetku na objem výroby. Je uveden postup pro stanovení spolehlivosti výrobního řetězce při výrobě antén, která souvisí s mezní výrobní schopností a náklady na udržení provozuschopnosti výrobních prostředků.
This thesis is focused on analysis of production facilities utilization and maintenance in the company RAMET C.H.M. a.s. located in Kunovice. In this thesis, there is performed the analysis of present property condition, machinery and equipment used within radar antenna production. Within property maintenance, there are introduced planned and unplanned processes of servicing activities and machine and equipment repair. In a part of proposal for solution, there are recommended processes for keeping up production capabilities based on extensive analysis of size property influence on production volume. The method for reliability estimation of production chain is described for the antenna production, related to limiting production capability and costs to maintain service availability of production facilities.
Description
Citation
SKÁLOVÁ, H. Návrhy na zlepšení hospodaření s dlouhodobým hmotným majetkem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Martin Slezák (místopředseda) doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO