Psychogalvanický reflex

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Semestrální práce na téma Psychogalvanický reflex se zabývá příčinnou vzniku, detekcí a následným diagnostickým využitím tohoto signálu. V teoretické části je pojednáno o vlastní struktuře kůže, mechanismu vzniku kožního odporu a o jeho ovlivňování kožními adnexi. Dále se zabývá nejrůznějšími způsoby snímání tohoto reflexu a vlastními faktory ovlivňující měření. Popsány jsou také nejčastější typy elektrod, které se při snímání psychogalvanického reflexu používají. Jako poslední je zde rozebrána problematika návrhu blokového schématu psychogalvanometru.
Semestral thesis on the topic Psychogalvanic – reflex deals with causal formation, detection and subsequent using of this diagnostic signal. In the theoretical section we discuss the structure of skin, the mechanism formation skin resistence and its influence on skin appendages. It also deals with various ways to capture this reflex and factors affecting their own measurements. Described are the most common types of electrodes, which when taking psychogalvanic reflex use. Last chapter deals with the block diagram psychogalvanometer.
Description
Citation
KUBĚNA, Z. Psychogalvanický reflex [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce. Komise byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta práce. Student reagoval na poznámku oponenta o rozsahu hodnot kožního odporu. Do diskuse se zapojil doc. Kozumplík: Jaký je význam oddělených zemních smyček ve Vašem obvodu? Jaké vlastnosti má použitý derivační článek? Student odpověděl s přehledem. Dále se zapojil RNDr. Jarkovský: Jak byl prováděn atropinový experiment? Další otázku položila Ing. Maděránková: Byl vyhodnocován kožní odpor i po reflexu? Jak by se projevil vliv pocení testované osoby? Mgr. Hofr se zeptal na praktické využití psychogalvanického reflexu a měření impedance kůže. Student odpověděl na všechny položené otázky s přehledem. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO