Shluková analýza

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá použitím metody shlukové analýzy na EKG signál, s cílem oddělit od sebe normální a abnormální QRS komplexy. K tomuto účelu byly v profesionálním výpočetním prostředí MATLAB vytvořeny dva algoritmy. Výstupem této diplomové práce jsou dendrogramy, které rozdělují jednotlivé QRS cykly do dvou shluků na abnormální a normální, a také hodnoty Pearsonových korelačních koeficientů.
This master’s thesis is engaged in usage of cluster analysis for ECG signal to separate normal QRS complexes from abnormal ones. For this, it is used two algorithms created in professional computing interface MATLAB. The outputs from this master’s thesis are dendrograms, which divide QRS complexes into abnormal and normal clusters, and Pearson correlation coefficients.
Description
Citation
CHROBÁK, M. Shluková analýza [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své práce. Komise byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Do diskuse se zapojil doc. Kolář, který položil otázku týkající se zpracování signálu, konkrétně rozměření EKG signálu. Dále se zapojil RNDr. Jarkovský, který se zeptal na možnosti shlukové analýzy pro danou aplikaci a možnsoti zobecnění shlukové analýzy. Doc. Kozumplík se dotázal na možné vylepšení stávajícího algoritmu. Student samostatně odpověděl na všechny položené otázky. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO