Systémy širokopásmového přenosu po energetických sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na shromáždění základních poznatků z oblasti PLC systémů. Zkoumá současnou problematiku v oblasti komunikace po energetických napájecích sítích. Jejím cílem je poskytnout ucelené informace o jednotlivých oblastech využití PLC systémů, jak v domácnostech, v automatizačních úlohách, tak i v možnostech širokopásmového připojení. První část práce obsahuje teoretické informace o PLC sítích, druhá část se zabývá testováním základních parametrů vlastní PLC sítě. Ze všech provedených měření jsou vyvozeny závěry a je zhodnocena použitelnost měřených zařízení.
The Bachelor´s thesis is intend on assembly of basic informations from area of PLC systems. It envisages the modern problems in area of communication on the energy supply networks. By the aim is provide compact informations about particular areas of usage PLC systems – both in a household, an automatic exercises and in a possibilities of broadband. The first part of thesis includes the theoretical informations about PLC network. The second part considers by testing of basic parameters PLC network. Of all the made measurements are draw conclusions and valorize the usability of metering devices.
Description
Citation
SVOBODA, J. Systémy širokopásmového přenosu po energetických sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Peter Stančík (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
V jakém procentuálním poměru je efektivní přenosová rychlost a rychlost na fyzické vrstvě testovaný PLC systémů? V jakém pásmu fungují zařízení HP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO