Realizace komponent v redakčním systému Joomla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce popisuje vytvoření a implementaci komponenty pro správu elektronické knihovny do redakčního systému Joomla. V úvodu jsou vysvětleny základní pojmy, jako například co je to komponenta nebo redakční systém. Zbytek práce se již zaměřuje na samotné vytvoření dané komponenty. Výsledná aplikace umožňuje uživateli provádět základní operace, jakými jsou například přidávání a mazání záznamů v systému. Celá aplikace je naprogramována v jazyce PHP s použitím některých vnitřních funkcí redakčního systému Joomla a propojena s databází MySQL. Cílem této práce je především vytvoření volně šiřitelného softwaru, který bude možné dále upravovat a rozšiřovat.
The bachelor’s thesis describes the creation and implementation of component for the management of electronic library in the Joomla content management system. In the introduction, there are explain the basic concepts, such as what is a component or CMS. The rest of the work is focused on the creation of its own component. The final application allows user to execute basic operations such as adding and deleting records in the system. The entire application is programmed in PHP language with the use of certain internal Joomla content management system functions and interact with MySQL database. The main aim of this work is to create a free software, which can be further modify and extend.
Description
Citation
INGR, M. Realizace komponent v redakčním systému Joomla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) prof. Ing. Andrej Lúč, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Sýkora (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Mojmír Jelínek (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Jaký je rozdíl mezi administrátorskou a uživatelskou částí Vaší aplikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO