Aplikace zpracování digitálních signálů využívající systém zbytkových tříd

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá systémem zbytkových tříd a jeho aplikacemi v digitálních obvodech. První část se zabývá VHDL návrhem různých typů sčítaček v systému zbytkových tříd a jejich porovnání se standartními sčítačkami. V druhé části je implementován obrázkový processor který pracuje v systému zbytkových tříd a jeho výkonostní analýza. V textu je popsán postup návrhu a jsou prezentovány výsledky analýz.
This work deals with residue number system and its applications in digital circuits. The first part is VHDL design of different adder types in residue number system and their comparison with regular adders. The second part is VHDL implementation of image processor that computes in residue number system and its performance analysis. Presented text contains description of design procedures and presentation of analysis results.
Description
Citation
ROLKO, M. Aplikace zpracování digitálních signálů využívající systém zbytkových tříd [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce, postupně pojednal o jednotlivých blocích včetně schémat sčítaček a mikroprocesoru. Otázky oponenta: 1. Ve kterých dalších aplikacích kromě filtrování obrazu je vhodné použít ovbody pracující v systému zbytkových tříd? Proč tento systém není při zpracování signálů a informací rozšířen? 2. Bylo by možné pro zefektivnění obvodu využít vestavěné FPGA bloky pro zpracování signálů, například násobičku 18x18 v FPGA Spartan-3 nebo blok XtremeDSP v FPGA obvodech řady Virtex? Student na otázky reagoval připraveně a odpověďi byly pro komisi dostatečné. Z komise se objevila připomínka k citacím a použitému jazyku. Jazyk práce je zdůvodněn jazykovými možnostmi vedoucí práce. Doplňující otázky byly vzneseny na použitý algoritmus ve spojení s použitým obrázkem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO