Využití CAD aplikací pro rapid prototyping

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce popisuje a srovnává vlastnosti CAD aplikací s ohledem na použití pro technologii rapid prototyping. První část seznamuje se základními principy a metodami technologie 3D tisku a mapuje současný vývoj v této oblasti. Ve druhé části jsou popsány porovnávané CAD aplikace a jejich možnosti. Závěrečná část je věnována klíčovým vlastnostem CAD systémů. Je provedeno porovnání dostupných variant, zhodnocení a doporučení.
This thesis describes and compares the characteristics of CAD applications with respect to the use of rapid prototyping technology. The first part introduces the basic principles and methods of 3D printing technology and outlines current developments in this area. The second section describes the comparison CAD applications and their capabilities. The last section is devoted to key features of CAD systems. It is a comparison of available options, evaluation and recommendations.
Description
Citation
PEŠEK, O. Využití CAD aplikací pro rapid prototyping [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Čelko, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího a oponenta a dalších členů komise. - Zkratka ALM (Advanced Laser Manufacturing)... - Co se se dá navíc oproti 5osému obrábění vyrobit pomocí Rapid Prototypingu? - Jak zjistím, že výrobek zhotovený pomocí RP je shodný s tím, co jsem chtěl vyrobit? Jak ho změřím? - Jaké jsou v současnosti tendence vývoje v technologiích? - Význam jádra PARASOLID u CAD systémů. - Metody odstraňování podpor u RP modelů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO