Analýza vlivu pouzdření na izolační vlastnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Moderní analogové systémy zpracovávající signály s velmi malou amplitudou jsou náchylné na zkreslení dané svody mezi signálovými trasami. Příčinou těchto svodů je znečištění izolační mezery na nosném substrátu, která signálové cesty odděluje. Cílem předložené práce je navržení a výroba testovací struktury, která umožní klasifikaci vlivu nečistot na substrátu na parazitní vodivost, a dále zhodnocení jednotlivých technologických procesů z hlediska kontaminace substrátu elektroaktivními nečistotami. Na základě získaných výsledků jsou definována pravidla vedoucí ke zlepšení vlastností vyráběných struktur. Pozornost je věnována korundovým substrátům s vodivými trasami vytvořenými technologií tlustých vrstev.
Modern analog systems processing signals with very small amplitude are prone to distortion, which is caused by leakage between signal traces. Causation of this is contamination of insulating gap, which insulates these traces. Goal of this thesis is to design and manufacturing of test structure, which allows classification of influence of contamination on substrate on leakage, and another goal is classification of technologiacal processes in light of contamination of substrate with electroactive inpurities. Based on results of this experiments are defined rules leading to optimizing of properties of manufactured structures. Attention is applied to ceramic substrates with conductive traces which are created with thick film technology.
Description
Citation
PULEC, J. Analýza vlivu pouzdření na izolační vlastnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-08
Defence
1. Proč po prvním čištění vzorků izolační odpor klesl ? str.76., 77. 2. Proč izolační odpor klesá po cyklování ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO