Osciloskop a logický analyzátor s mikroprocesorem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této bakalářské práce je návrh elektronického měřícího a diagnostického zařízení k počítači nebo jinému modernímu přenosnému zařízení jako jsou moderní mobilní telefony a PDA. Navržený elektronický sytém bude měřit průběhy spojitých periodických signálů v čase v běžně používaných rozsazích a diskrétních logických signálů. Signály budou následně rekonstruovány a zobrazovány na obrazovce jiného zařízení s nimž bude navržené zařízení komunikovat prostřednictvím USB 2.0 nebo Bluetooth rozhraní.
The content of this bachelor thesis is design of electronic measurement and diagnostic device to a computer or any other portable device as are modern mobile phones and PDAs. Designed system will be measure analog periodical signals in time in currently used ranges and discrete logic signals. Signals will be restored and displayed on the screen of any other device. Wherewith designed device will be communicate through USB 2.0 or Bluetooth interface.
Description
Citation
PEŠL, J. Osciloskop a logický analyzátor s mikroprocesorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student seznámil komisi s se svojí bakalářskou prací počínaje úvodem, dále popisoval zapojení, konstrukci, zhotovení a oživení zařízení. Doplněny byly kalibrační výstupy a další parametry. Při prezentaci bylo komisi zapůjčeno výsledné zařízení. Student po prezentaci reagoval na otázky kladené oponentem: 1. Mohl byste shrnout jakých parametrů výsledné zařízení dosahuje? (spotřeba, rozměry, maximální samplovací kmitočet, napěťový rozsah atd.). 2. Proč konkrétně se nepodařilo realizovat část s logickým analyzátorem? K první otázce byly doplněny komisí dotazy na konkrétní části zapojení, vliv na parametry, na hodnoty kondenzátorů a programové požadavky pro mikrokontroler.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO