Společné zapojení TČ a solárních kolektorů do topné soustavy RD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Má bakalářská práce je zaměřena na použití TČ a solárních termických kolektorů ve společném zapojení. Stručně ve své práci představuji princip funkce a typy tepelných čerpadel a solárních termických kolektorů. Uvádím také rozdělení zdrojů nízkopotenci-álního tepla, které jsou využitelné pro tepelné čerpadlo. Na závěr je proveden výběr čerpadla a solárních kolektorů pro typový dům. Jsou spočítány náklady na vytápění při starém způsobu vytápění a s novým čerpadlem a kolektory. Ty jsou porovnány a je zhodnocena ekonomická návratnost.
My bachelor thesis focuses on simultaneous utilizing of a heat pump and a solar thermal collectors. I introduce principle and types of heat pumps and thermal collectors. I also introduce different sources of low-potential heat, which can be used for a heat pump. In conclusion, heat pump and solar collectors are chosen for a type house. I calculate costs needed for heating house without and with heat pump. These costs are compared and economic return is evaluated.
Description
Citation
GONGOL, J. Společné zapojení TČ a solárních kolektorů do topné soustavy RD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO