Eliminace kurzového rizika pro exportně orientovaný podnik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zaměřuje na eliminování kurzového rizika a možné způsoby jeho zajištění s ohledem na aktuální situaci v České republice a šířící se ekonomické krizi v roce 2009. Je v ní obsažen přehled možných finančních derivátů a způsob jejich nastavení pro exportně zaměřenou firmu. Součástí práce je i nastínění otázky, nakolik by se situace změnila v případě zavedení eura.
This thesis is focused on elimination of exchange rate risks as well as on possible ways how to ensure the risk, considering actuall situation in the Czech republic and expansive economical crisis in the year 2009. Mentioned is an overview of possible financial derivates and methods how to adapt them to export-oriented company. The work also includes an outline of a question how far the situation would be changed after launching euro.
Description
Citation
PĚČEK, J. Eliminace kurzového rizika pro exportně orientovaný podnik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Vladimír Hibš, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO