Návrh tvářecího nástroje a zařízení k vystřižení podložky

No Thumbnail Available
Date
Authors
Kolář, Milan
ORCID
Advisor
Dvořák, Milan
Referee
Štroner, Marek
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce řeší návrh jednoúčelového automatického zařízení pro vystřižení a montáž podložky do regulačního tlakového ventilu (DRV2). Teoretická část diplomové práce obsahuje vybrané poznatky z teorie a technologie stříhání materiálů. Další část diplomové práce obsahuje návrh řešení jednoúčelového stroje pro vystřižení a montáž podložky do regulačního tlakového ventilu. Tvarová podložka je zhotovena leptáním z ocelového plechu X2CrNiMo17-12-2 tloušťky 0,08mm. Tvar podložky je leptán na svitek šířky 35mm, který je navinut na buben. Návrh nového tvářecího zařízení byl zpracován na základě nejvhodnější technologické varianty. Střižný nástroj je vyroben z oceli 19 437 a tepelně zpracován na HRC 62-4. Předpokládaná výrobní sérii je 2mil.kusů za rok. Vystřižení a montáž podložky se uskutečňuje na navrženém jednoúčelovém automatickém zařízení.
The Diploma Thesis presents a draft of designated automatic apparatus for cutting out and assembling pads for pressure control valve (DRV2). The theoretical chapter of the Thesis contains selected findings from theory and technology for material cutting. The next chapter contains design solutions for a designated apparatus for cutting and assembling pressure control valves. The pads are etched from 0,08 mm steel plates X2CrNi Mol7-12-2. The shape of the pads is etched on a 35mm-wide belt that is wound up onto a drum. The draft of this new technological facility has been elaborated in accordance with the most suitable technological variant. The cutting tool is made of steel 19 437 that is thermally processed at HRC 62-4. Estimated annual volume of production series is 2 mil. pcs. The cutting and assembly processes are executed with the aid of this designated automatic apparatus.
Description
Citation
KOLÁŘ, M. Návrh tvářecího nástroje a zařízení k vystřižení podložky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student seznámil komisi s výsledky diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: 1. Co se rozumí odleptáním? 2. Proč se daná podložka vyrábí leptáním a ne klasickým stříháním?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO