Segmentace MRI dat s využitím detekce hran

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je představit základní segmentační techniky používáné v oblasti medicínského zpracování obrazových dat a pomocí 3D prohlížeče schopného zobrazit 3D obrazy implementovat segmentační modul založený na hranové detekci a vyhodnotit výsledky. Navrhovaný prohlížeč je sestavený v prostředi Matlab GUI a je schopen načíst objem 3D snímků představující lidskou hlavu. Navrhovaný segmentační modul je založen na použití hranových detektorů, zejména Cannyho detektoru.
The aim of this thesis is to present the basic segmentation techniques uses in the field of medical image processing and by using a 3D viewer able to visualize 3D images, implement a segmentation module based on edges detection and evaluate the results. The proposed viewer is a 3D viewer build using matlab GUI and is able to load a volume of images representing the human head. The proposed segmentation module is based on the use of edge detectors particularly the Canny algorithm.
Description
Citation
SIMICHANIDIS, M. Segmentace MRI dat s využitím detekce hran [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Leinveber (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Na otázku oponenta bakalářské práce Ing. Lamoše (proč je rozmazaný obraz tolik přesvětlen a výskyt impulsního šumu v MRI datech) student dostatečně odpověděl. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO