Nízkopříkonové sledovací zařízení pro motocykly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem nízkopříkonového sledovacího zařízení, které by mělo byt použito primárně v motocyklech. Cílem práce je zrealizování toho zařízení, které bude řízeno mikrokontrolérem, který bude získávat informace o poloze z GPS/GSM modulu firmy SIMCOM. Výsledné sledovací zařízení bude schopno poslat SMS zprávu s datem, časem a GPS polohou odcizeného motocyklu.
This bacheleor´s thesis describes the design of low power tracking devices, which should be used primarily for motorcycles. The objective is realization of the equipment to be controlled by a microcontroller, which will receive location information from GPS / GSM modules from SIMCOM. The resulting tracking devices will be able to send an SMS message with date, time and GPS location of the stolen motorcycle.
Description
Citation
GRYŽBOŇ, J. Nízkopříkonové sledovací zařízení pro motocykly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šporik (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
1. Zařízení je koncipované jako nízkopříkonové, ale v práci není potřebný příkon diskutován. Jaký tedy je potřebný příkon zařízení? Jak dlouho bude zařízení pracovat při napájení z li-pol akumulátoru? 2. Je podle Vás použitá sirénka dostatečná? Bylo by možné využít jako sirénku klakson motocyklu? 3. Kam se zařízení na motocyklu umísťuje? Na jakém principu pracují li-pol baterie? 4. Navrhoval jste zařízení sám? Nebo jste vycházel z katalogových listů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO