Vývojové trendy převodových ústrojí automobilů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Závěrečná práce je vypracována jako rešerže na téma převodových ústrojí automobilů se zaměřením na převodovky určené pro závodní vozidla. Začátek práce je věnován spojkovým systémům, rozvodovkám, diferenciálům a kloubovým hřídelům. Potom následuje již vlastní pojednání o převodovkách, jejich základní rozdělení a popis jednotlivých typů. Stěžejní část práce je potom věnována sekvenčně řazeným převodovkám.
This bachelor thesis deals with research themed developements of car drive train with a view to transmissions of race vehicles. The begining of the thesis is focused on clutch systems, final drive housings, differentials and universal shafts followed by discussion of transmissions, their basic categorization and describtion of individual types. The main part of thesis deals with sequentional transmissions.
Description
Citation
MIČOLA, I. Vývojové trendy převodových ústrojí automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
V průběhu obhajoby student seznámil komisi s obsahem a podstatnými závěry své práce. V návaznosti na to zodpověděl následující otázky členů zkušební komise:¨ 1. Jaký je princip procesu synchronizace při přeřazení rychlostních stupňů? 2. Jaké jsou moderní trendy u klasických automobilních převodovek? 3. Jaké jsou výhody a nevýhody klasických převodovek s větším počtem převodových stupňů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO