Statistické řízení procesů ve výrobě monitorů LCD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Zkratka SPC z anglického označení Statistical Process Control je statistické řízení procesů, které patří v současné době k nejužívanějším analytickým metodám umožňující sledovat, řídit a zlepšovat kvalitu vyráběného produktu. Použití SPC demonstruji na praktickém příkladu z prostředí výroby LCD monitorů se zaměřením na analýzu zdrojů podsvícení displejů LCD. Cílem je seznámení s aplikovanými metodami a softwarovou podporou statistického řízení.
Statistical Process Control (SPC) is currently the most widely used analytic methods to monitor, control and improve the quality of manufactured product. The application of SPC is demonstrated by practical example from the LCD monitor production environment with a focus on LCD backlight sources analysis. The objective is to become familiar with the applied methods and SPC software support.
Description
Citation
HOŘKÝ, P. Statistické řízení procesů ve výrobě monitorů LCD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student seznámil komisi se svoji závěrečnou prací a připraveně reagoval i na otázky oponenta. Otázky oponenta: 1. Podle čeho se určuje umístění diagnostických bodů na LCD monitoru? 2. Myslíte si, že 5 diagnostických bodů je dostačující pro hodnocení kvality svítivosti daného monitoru LCD? 3. Jaká byla velikost jednoho diagnostického bodu? V následné rozpravě byly kladeny dotazy na využití diagnostických bodů. Komise upozornila na podobu a literatury. Dále se objevily dotazy na normalitu dat. Rozbor pokračoval nejistotami a metodami kalibrace měřicího zařízení. Byla položena otázka na rozdíl mezi TN a PV panely, student reaguje tím, že se zabýval v práci pouze zdroji podsvícení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO