Cermety

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá cermety jako nástrojovým materiálem. V první části práce je uveden základní přehled nástrojových materiálů. Druhá část je zaměřena na druhy, výrobu a vlastnosti cermetů. Ve třetí části je uvedeno porovnání cermetů v sortimentu společností Seco Tools, Sandvik Coromant a Kennametal.
This bachelor thesis deals with cermets, as tool material. In the first part of this work is given a basic overview of tool materials. The second part is focused on species, production and properties of cermets. The third part is given comparison cermets in the range of Seco Tools, Sandvik Coromant and Kennametal.
Description
Citation
HANOUSEK, P. Cermety [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Oskar Zemčík, CSc. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2009-06-19
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Co vyjadřuje termín "cermet"? 2. Na základě jakých parametrů se uvádějí zmíněné řezné podmínky? 3. Definujte termín "etalon"? 4. Jaké druhy opotřebení nástroje znáte? 5. Působí abrazivní opotřebení na cermety ? Jaký mají vliv? 6. Jakými metodami zjišťujeme trvanlivost nástroje? 7. Je diamant vhodný pro obrábění uhlíkových ocelí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO