Řezné síly při vrtání vláknově vyztužených kompozitů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na vláknově vyztužené kompozitní materiály z hlediska jejich rozdělení, označování, užití, vývoje a výroby. Cílem práce je komplexní zpracování získaných technických poznatků a vyhodnoce-ní technologických zkoušek vrtání kompozitu vyztuženého skelnými vlákny a prepregu z hlediska vlivu obráběného materiálu, pracovních podmínek a ná-stroje a jeho opotřebení na hodnoty posuvové síly a krouticího momentu.
This master´s thesis is focused on fibre–filled composite materials, their distribution, labeling, usage, development and production. The aim of this work is complex processing of acquired technical knowledge, and evaluation of technological rehearsals of drilling composite materials which are reinforced by glas fiber and prepreg in terms of the impact of the machined material, wor-king conditions and the tool, and its wear to the feed force value and torque.
Description
Citation
REŽNÝ, T. Řezné síly při vrtání vláknově vyztužených kompozitů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (člen) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Která část vrtáku zejména ovlivňuje osovou sílu? Jak dlouho trvalo vyvrtání 40 děr? Chemické složení vrtáku z HSS použitého v DP. Metoda, kterou byl povlakován nástroj z DP. Barva povlaku TiN. Vliv nízké tepelné vodivosti orbáběného materiálu na proces obrábění. Kilogramová cena kompozitu zmíněného v DP. Kde se v ČR běžně využívají kompozity? Jaký je trend v obrábění kompozitů ve světě? Existují vrtáky přímo na kompozity?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO