Metoda sledování příznaků pro registraci sekvence medicínských obrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto diplomovej práce je zoznámiť sa s problematikou registrácie sekvencie medicínskych obrazov. Hlavným cieľom bolo zamerať sa na metódu sledovania príznakov v obraze a rôzne možnosti jej implementácie. V teoretickej časti boli popísané rôzne metódy detekcie význačných bodov a metód párovania týchto bodov. V praktickej časti boli tieto metódy implementované v programovom prostredí Matlab a bolo vytvorené jednoduché grafické rozhranie.
The aim of this thesis is to familiarize with the issue of registration of medical image sequences. The main objective was to focus on the method of feature tracking in the image and various options of its implementation. The theoretical part describes various methods for detection of feature points and future point matching methods. In the practical part these methods were implemented in Matlab programming environment and a simple graphical user interface was created.
Description
Citation
JAKUBÍK, T. Metoda sledování příznaků pro registraci sekvence medicínských obrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Ing. Zenon Starčuk, CSc. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO