Návrh mixéru pro výrobu fosfátových hnojiv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá návrhom mixéru pre výrobu fosfátových hnojív s ohľadom na zadané požiadavky. Práca samotná je rozdelená do niekoľkých častí, kde prvá formuluje ciele riešenia. Základné otázky konkrétneho priemyslu sú odpovedané s akcentom na premenné, ktoré priamo ovplyvňujú kvalitu mixovania. Ďalšia časť práce prezentuje ideový návrh so sadou výpočtov, ktoré podporujú požadovaný výkon a mechanický dizajn mixéru. Hriadeľ je kontrolovaný analytickým výpočtom a metódou FEM, vyúsťujúc do zhodných záverov. Navrhnutý dizajn mixéru je prezentovaný 3D modelmi jeho súčastí, ktoré boli vytvorené v prostredí Autodesk Inventor. Práca obsahuje taktiež 2D dokumentáciu.
The thesis deals with phosphate fertilizer mixer design with respect to the assigned requirements. The thesis itself is divided into several sections, where the first one formulates objectives of the solution. Fundamental questions of the particular industry are answered with the accent to the variables, which affect quality of the mixing process. Next part presents idea solution with the set of calculations supporting both required throughput and mechanical design. Shaft is verified by both analytical and FEM method, resulting into similar output. Proposed mixer design is presented by the 3D models of its components, which were created by Autodesk Inventor software. The thesis includes also 2D documentation.
Description
Citation
ADAMČÍK, M. Návrh mixéru pro výrobu fosfátových hnojiv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) RNDr. Vladimír Opluštil (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student v prezentaci představil diplomovou práci. Po přečtení posudků vedoucího diplomové práce a oponenta diplomové práce odpověděl na jednu otázku položenou oponentem. Jeho odpověd komise hodnotila jako uspokojivě zodpovězenou. Dále student odpovídal na otázky týkající se jeho diplomové práce položené jednotlivými členy komise. Komise jeho vystoupení hodnotila jako zdařilé s velice dobrým podkladem pro teoretické studie v dané oblasti. Celé vystoupení hodnotila komise jako dobré a hodnotila jeho vystoupení stupněm C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO