Servomotor s elektronickou komutací, jeho řízení a nastavování.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rozborem servopohonu ACOPOS a jeho příslušenstvím. Je zde popsána kaskádní regulační smyčka pro řízení a nastavování servomechanizmu od B&R Automation s důležitými parametry. Dále se zde na základě znalostí o řídicím systému věnujeme návrhu regulátoru otáček servomotoru se zátěží. Závěrem práce porovnáváme jednotlivé způsoby regulace servopohonu. Jako demonstrace dosažených výsledků jsou zde realizovány laboratorní úlohy Polohový servomechanizmus a Regulátor otáček se zátěží.
This thesis deals with the analysis of the actuator ACOPOS and its accessories. There are described the cascaded control loop concept and the setting servomechanism from B&R Automation with the important parameters. We follow the draft a speed controller servomotor with a load with the regards to knowledge of the control system. We compare the different methods of labor control actuator at last. There are implemented laboratory tasks of Position servomechanism and speed servo controller-on-load as a demonstration of our achieved results.
Description
Citation
SCHMIED, M. Servomotor s elektronickou komutací, jeho řízení a nastavování. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Karel Hájek, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO