Technologické a ekonomické parametry řezného nástroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je analyzovat technologické a ekonomické parametry řezného nástroje. Postupně jsou specifikovány parametry řezného nástroje, opotřebení břitu, ekonomické parametry a náklady na provoz nástroje. Na závěr se analyzují dosahované technologické a ekonomické parametry řezného nástroje na praktickém příkladu. Příklad je součástí přílohy v podobě programu na výpočet v Excelu, společně s vyhodnocením pomocí grafů.
Aim master´s thesis is analyzed technological and economical parameters of cutting tool. Firstly there are the parameters cutting tool, cutting wear, economical parameters and costs on running tools specified. In the conclusion there are reach technological and economical parameters of cutting tools analyzed and tested on practical sample. The sample is part of attachments in form programme on calculation in Excel, together with evaluation by means of graphs.
Description
Citation
DRDA, D. Technologické a ekonomické parametry řezného nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Šugár, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Jak byste podrobněji rozvedl své tvrzení na str. 19, že: "Rozdílné zatížení jednotlivých břitů se proto musí vyrovnávat volbou vhodných VBD."? 2. Čím je způsoben prudký nárůst hodnoty VB v oblasti "rychlého záběhového opotřebení" a výrazné zvýšení intenzity opotřebení v "oblasti zrychleného nadměrného opotřebení" - obr.2.6 na straně 25? 3. Při jaké konkrétní a jediné hodnotě vc lze na svislé ose odečíst hodnotu "log CT", - obr.2.9b na straně 27? 4. Jaké je správné označení a jak zní úplný a správný název "úhlu nastavení nože" - strana 30, 7. řádek shora? 5. Kde je prostor pro největší úspory v řezném procesu? 6. Definujte pojem "obrobitelnost". 7. Základní dělení nákladů. 8. V jakém případě se mohou fixní náklady skokově změnit? 9. Definujte pojem "ekonomická trvanlivost".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO