Aplikace přímého chlazení pro klimatizaci budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Referee
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se věnuje problematice přímého chlazení pro potřeby systémů klimatizace budov. Zaměřuje se na shrnutí teoretických základů a fyzikální podstaty chladící a klimatizační techniky. V rámci práce byl experimentálně ověřen dopad jednotky split na mikroklima zkoumané místnosti a současně prozkoumány děje spojené s jeho činností. Cílem práce je sjednotit teoretická a experimentálně získaná fakta a aplikovat je při návrhu zdrojů chladu pro vzduchotechnické jednotky. Návrh klimatizačních systémů navazuje na mou bakalářskou práci, „Teplovzdušné vytápění prostoru tělocvičny“, jejímž předmětem byl návrh vzduchotechnického systému sportovního zařízení.
Diploma thesis deals with the problem of refrigerant cooling needs for air conditioning systems of buildings. Summary focuses on the theoretical basics and the physical nature of refrigeration and air conditioning technology. The consequences of split unite on microclimate in the room was experimentally tested and simultaneously investigated happenings associated to its activity. The aim is to unify the theoretical and experimentally obtained facts and apply them in the designing of air conditioning units. Design of air conditioning systems builds on my bachelor thesis, "Hot-air heating of gym", which subject was the ventilation system of gym.
Description
Citation
VLČEK, P. Aplikace přímého chlazení pro klimatizaci budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO