Koncové Efektory v Průmyslové Robotice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou průmyslové robotiky. Je v ní pojednáno o základních typech průmyslových robotů a manipulátorů. Dále se zabývá rozdělením a popisem jednotlivých typů koncových efektorů se zaměřením na úchopové hlavice, které jsou rozebrány podrobněji s popisem základních principů jejich funkce, konstrukce a jejich praktického využití. V práci je popsán postup návrhu a výběru úchopové hlavice na konkrétním případu, který je vyřešen spolu s návrhem příruby pro připojení k průmyslovému robotu.
This bachelor’s thesis deals with problems of industrial robotics. The thesis covers the standard types of industrial robots and manipulators. Further deals with division and description types of end effectors with view to grippers, that are out of print in more detail with description keystone of their function, construction and their practical usage. There is also a practical case description of the design and selection procedure of a gripper module, which is shown together with drawing of flange for joining to the industrial robot.
Description
Citation
FLEKAL, L. Koncové Efektory v Průmyslové Robotice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO