Moderní materiály a technologie pro výrobu zařízení určených k práci v korozivním prostředí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je zaměřená na korozivzdorné oceli, které dnes představují velice zajímavý segment metalurgické výroby jak pro konstruktéry, tak i pro technology. Tato oblast metalurgie se současně stále vyvíjí a pro použití moderních korozivzdorných ocelí se stále nacházejí nová uplatnění. Předmětem práce je seznámit s materiálovou problematikou korozivzdorných ocelí a dát co možná největší přehled k této problematice, včetně možností použití těchto materiálů v praxi.
This paper work is aimed at stainless steels, which presents very interesting segment of metalurgical produce for engineers as well as like for technologists. This part of metallurgy involvees with a wide range in general and there are still new ways in use for stainless steels. This work is focused to introduce the issue of stainless steel in general, inclusive possibility of use of this materials in practice.
Description
Citation
KOLLÁR, P. Moderní materiály a technologie pro výrobu zařízení určených k práci v korozivním prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaromír Roučka, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Rusín, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Šenberger, CSc. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Muselík (člen)
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO