Metody hromadného oceňovaní nemovitostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je zkoumat možnosti využití metod hromadného oceňování nemovitostí v České republice. Zejména jaké metody jsou pro výpočet ocenění využívány, kým jsou tyto metody využívány a k jakému účelu jsou využívány. Nejprve je v této diplomové práci popsána problematiku oceňování nemovitostí v České republice a v zahraničí. Na základě těchto předpokladů je následně rozebrána problematika hromadného oceňování. Pro ilustraci metod hromadného oceňování je provedeno ocenění dvou souborů nemovitostí pro potřeby daně z převodu nemovitostí a daně z nemovitostí v kontextu legislativy České republiky. Dále pak jsou rozebrány výhody použití takových systémů, využívajících metod hromadného oceňování nemovitostí v praxi.
The aim of this thesis is to explore the use of Mass Appraisal Methods in Czech republic. This diploma thesis specifies main use of those methods, next specifies who uses this methods and in which cases this methods are used. At first, there is description of appraisal methods used in Czech republic and abroad in this diploma thesis. On the basis of this knowledge utilizations of Mass Appraisal Methods are described. For illustration of Mass Appraisal Methods the appraisal of two sets of similar houses is performed for use of property taxes in context of legislation in Czech republic. Further advantages of appraisal systems are described, which use a Mass Appraisal Methods in praxes.
Description
Citation
TOMEC, V. Metody hromadného oceňovaní nemovitostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2012-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO