Mechanické aktivace příměsí do betonů a ověření dopadů na fyzikálně-mechanické vlastnosti čerstvých a zatvrdlých betonů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se věnuje popisu možností mechanických aktivací příměsí používaných do betonů. Dále pak ověření možnosti domílání elektrárenských popílků, a to jak hnědo tak i černouhelných, z klasického i z fluidního spalování a prozkoumání jejich vlivu na fyzikálně mechanické vlastnosti betonů, zejména na dlouhodobý vývoj do stáří až 180 dnů. Dále je věnována pozornost posouzení vlivu použití takto mechanicky aktivovaných popílků na vývoj hydratačního tepla a s tím spojených objemových změn ve stáří 1 až 90 dní. V práci jsou prezentovány výsledky základních technologických zkoušek prováděných na betonech s použitím příměsí, zejména mletých popílků.
This work is devoted to describe the possibilities of mechanical activations of admixtures used in concrete. Then, the verification options of grind fly ash, both from brown and black coal, from the classical as well as fluidized combustion and examination their impact on physical and mechanical properties of concrete, especially on long-term development to old age 180 days. Further attention is paid to assessing the impact of the use of mechanically activated fly ash on hydration heat evolution and the associated volume changes in the age of 1 to 90 days. In this work are presented the results of basic technological tests on concretes using admixtures, especially fly ash.
Description
Citation
PROKOPEC, Z. Mechanické aktivace příměsí do betonů a ověření dopadů na fyzikálně-mechanické vlastnosti čerstvých a zatvrdlých betonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2012-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO