Sběr a zpracování dat pomocí LabVIEW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá sběrem a zpracováním dat pomocí programu LabVIEW. V úvodu je představen přehled bakalářské práce. Navazující kapitoly jsou věnovány teoretickému rozboru konvoluce, korelace, rychlé Fourierovy transformace a harmonickému zkreslení. Po teoretickém rozboru funkcí zpracování signálu následuje úvod do programu LabVIEW pro měření a zpracování signálu. Navazující kapitola popisuje měřicí kartu s možnostmi připojení a nastavením. Následně je rozebrán měřicí program vytvořený v LabVIEW a to uživatelské prostředí, ovládání programu a popis části programu. Závěr obsahuje zhodnocení získaných výsledků pomocí měřicí karty.
The thesis deals with data collecting and treating issues utilizing the help of the LabVIEW software. An overview is presented on the first pages. Following chapters are dedicated to theoretical analysis of convolution, correlation, fast Fourier transformation and harmonic distortion of signal. Theoretical analysis of the function with of signal treatment precedes an introduction to LabVIEW – a programme for measurement and treatment of signal. The subsequent chapter describes a LabVIEW created measuring function, program settings and description of a chosen part of the programme. The end comprises the evaluation of the elaborated conclusions by means of the measuring card.
Description
Citation
KROLICZEK, F. Sběr a zpracování dat pomocí LabVIEW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO