Možnosti systému SinuTrain Operate při programování CNC obráběcích strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na možnosti softwaru SinuTrain. V první části je souhrn řídicích systémů a průzkum jejich podílu na trhu. V další části teoreticky rozebírá jeho možnosti a různé metody programování. Poslední část se věnuje praktickým ukázkám výroby několika součástí vlastního návrhu a odsimulování jejich výroby.
This Master’s thesis is focused on capatilibities of software SinuTrain. In the first part there is a summary of drive systems and a research of their share in the marketplace. In the next part debates abilities and some methods of programming. The last part devotes to practical demonstrations of production of some parts of mine draft and simulation of their production.
Description
Citation
BARTOŠÍK, L. Možnosti systému SinuTrain Operate při programování CNC obráběcích strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) prof. Ing. Ivo Dlouhý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (člen) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) Ing. Vladimír Maixner, MBA (člen) Ing. Petr Valášek (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Diplomat seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Z jakého důvodu jste neprovedl srovnání s dalšími řídicími systémy? 2. Jaký byl důvod pro zvolení součástí typu šachové figurky? 3. Jaký materiál jste zvolil pro výrobu součástí? 4. Je v řídicích systémech možné nastavovat nějeké korekční součinitele pro obráběný materiál? 5. Jakým způsobem jste volil nástroje pro obrábění součásti a použité řezné podmínky? 6. Jakou drsnost povrchu byste volil pro Vámi zvolené součásti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO