Bezdrátová meteostanice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh a realizace amatérské bezdrátové meteorologické stanice, která slouží pro měření teploty a relativní vlhkosti vzduchu, barometrického tlaku a rychlosti a směru proudění vzduchu. Součástí práce je také návrh a realizace zařízení pro zobrazení, zpracování a ukládání aktuálních naměřených dat získaných z meteorologické stanice.
The objective of this thesis is a design of the amateurish wireless weather station which is used to measure temperature, relative humidity, barometric pressure and velocity and direction of air flow. Part of this thesis also describes design of a device intended for display, processing and storage of actual measured data obtained from weather station.
Description
Citation
HOLAIN, M. Bezdrátová meteostanice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student seznámil komisi s řešením své diplomové práce, předvedl ukázku praktického výstupu a zodpověděl otázky. Otázky oponenta: 1. Co byste na navrženém systému upravil, pokud by měl být průmyslově vyráběn ve velkých sériích? 2. Pro zálohování funkce elektronické centrály používáte jeden článek Li-Pol. Jakou kapacitu článku jste zvolil a jak dlouho je schopen funkci zálohovat? Otázky komise: Jaká je celková cena součástek vytvořeného výrobku? Jak dlouho trvalo vytvoření meteostanice? Srovnejte parametry vašeho řešení a komerčně dostupných výrobků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO