Ženy ve vedoucích pozicích a možnosti slaďování práce a soukromého života

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou žen ve vedoucích pozicích a možnostmi slaďování práce a soukromého života. Práce se v teoretické rovině zaobírá problematikou genderu se zaměřením na ženy v manažerských pozicích. V praktické části pak podrobně analyzuje postavení žen manažerek ve vybraném podniku, a to prostřednictvím studia vnitropodnikových materiálů, směrnic a dále pak i za použití dotazníků a rozhovorů se ženami a muži v řídících funkcích. V diplomové práci jsou analyzovány postoje mužů a žen ve vedoucích pozicích s akcentem na slaďování zaměstnání a soukromého života. V závěru práce jsou navržena řešení pro uplatnění žen ve vedoucích pozicích.
This diploma thesis deals with issues of women in leadership positions and the possibilities of coordinating work and private life. In theoretical part the thesis deals with gender issues focusing on women in managerial positions. In the practical part I then analyze in detail the status of women managers in a selected company through the study of internal materials, guidelines, and then also using questionnaires and interviews with women and men in management positions. The thesis analyzed the attitudes of men and women in senior positions with an emphasis on associating work and private life. Solutions of employment of women in leadership position are proposed in conclusion.
Description
Citation
ŠESTÁKOVÁ, R. Ženy ve vedoucích pozicích a možnosti slaďování práce a soukromého života [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) Ing. Petr Polák (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen) Ing. Pavel Holek (člen)
Date of acceptance
2012-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO