Výroba a uskladnění vodíku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvořit přehled současných způsobů výroby a uchovávání vodíku. První část práce je věnována technologiím výroby vodíku. Výroba vodíku je členěna do tří podskupin, podle toho z čeho vodík získáváme, na výrobu vodíku z: fosilních paliv, z vody a z BIO zdrojů. Druhá část práce je zaměřena na způsoby uchovávání vodíku a zahrnuje ty nejznámější technologie, se kterými je možno se dnes setkat.
The goal of this bachelor’s thesis is to make an overview of current technologies used to produce and store hydrogen. First part deals with production technologies. Hydrogen production is divided into three categories: production of hydrogen from fossil fuels, from water and from BIO sources. Second part is dedicated to storage technologies and contains the most known methods of hydrogen storage.
Description
Citation
KRÁTKÝ, Š. Výroba a uskladnění vodíku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Student zodpověděl dvě otázky položené oponentem. - doc. Štětina vznesl požadavek o schematické zakreslení van der Waalsovy izotermy do p-v diagramu. - doc. Katolický položil dotaz k možnostem uchování vodíku ve strukturách a jeho následném uvolňování. - doc. Jaroš položil otázku: Co je hlavním přínosem vodíku do budoucna z pohledu ekologie? - dr. Charvát vznesl připomínku k možnostem a technologiím výroby vodíku. - doc. Štětina připomněl etiku a pravidla citování v závěrečných pracech.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO