Návrat z budoucnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Základním kamenem je obecné zobrazování budoucnosti jako světa, který je výrazně odlišný od našeho. Tuto představu o budoucnosti nemůžeme naplnit díky svázání s přítomností. Vnitřní inspirací jsou předměty s nejasnou funkcí vyskytující se v science fiction (Vesmírná odysea a příběhy A. C. Clarka či kultovní Piknik u cesty). Formálně jsou objekty inspirovány různými předměty ze světa scifi (kryptonit, dopravní stroje mimozemšťanů z novější verze Války světů, série Star Treku a jejich transportery apod.). Na tomto pozadí vytvářím objekty minimalistických tvarů s drobnými náznaky funkcí jako svědectví cestovatele do budoucnosti. Základním materiálem je průhledný silikon a LED diody.
The cornerstone is a general view of the future as a world that is markedly different from ours. This vision of the future cannot be done due to the influence of presence. Inner inspiration is objects with unclear functions occurring in science fiction (stories Space Odyssey and AC Clark and iconic roadside picnic). Formally, the objects are inspired by different things from the world of science fiction (kryptonite, traffic alien machines from a newer version of War of the Worlds, Star Trek series and their transporters, etc.). Against this background, I am creating minimal objects with small signs of function as a testimony of traveler to the future. The basic material is a transparent silicone and LEDs.
Description
Citation
LANGOVÁ, M. Návrat z budoucnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarné umění - malířství - volná tvorba
Comittee
akad. malíř Tomáš Lahoda (předseda) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) doc. MgA. Marian Palla (člen) MgA. Jiří Franta (člen) doc. MgA. Milan Houser (člen) doc. Mgr. Art. Svätopluk Mikyta (člen) PhDr. Pavel Ondračka (člen) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) Jiří Ptáček (člen)
Date of acceptance
2012-05-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO