Zabezpečovací systém pro rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zaobírá kompletním teoretickým návrhem bezpečnostního sytému pro rodinný dům od výběrů technologií, zabezpečovacích principů a výběru prvků, teoretický návrh jejich umístění až po praktickou realizaci. V této práci je navrhnuto zabezpečení vstupních bodů, jako jsou okna a dveře a zajištění vnitřního prostoru. Pomocí magnetických kontaktních čidel umístěných na rámu oken a okraji dveří, jsou vstupní body kontrolovány pro jejich změnu ze zabezpečené polohy. Dále jsou v této práci použity senzor rozbití skla a pohybové senzory pro zabezpečení vnitřního prostoru. Dále je v této práci vysvětlen funkční princip použití optických závor jakožto druhotného zabezpečení vnitřního prostoru. Navržený zabezpečovací systém obsahuje centrální ovládací jednotku, která je schopna předat informace o stavu všech bezpečnostních prvků nadřazenému systému. Pro komunikaci mezi jednotlivými zařízeními bezpečnostního systému je využito bezdrátové komunikační technologie IQRF pracující v bezlicenčním pásmu. Pro komunikaci mezi bezpečnostním systémem je využito GSM modulu SIM900.
Family house, security system, wireless communication, IQRF, RSA, central control unit, SPI, I2C, glass break sensors, motion sensors, magnetic contact sensors, graphic displey, LCD displey, microcontroler, SIM900, 24FJ256GB106, EA DOGM106, eDIPTFT43-A.
Description
Citation
SOHR, M. Zabezpečovací systém pro rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Diplomant seznámil komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a komise. Otázky komise: Vysvětlete důvod a zapojení napájecího zdroje a připojení záložního akumulátoru. Vysvětlete, které části obvodu se navzájem elektromagneticky ovlivňují. Předveďte zařízení v chodu. Demonstrujte způsob ovládání pomocí dotykového displeje.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO