Úprava biomasy pro energetické účely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
RIEGER Lukáš: Úprava biomasy pro energetické účely Hlavní náplní této závěrečné práce vyhotovené v rámci bakalářského studia oboru B-EPE je provést souhrn nejrůznějších metod a principů využívaných pro úpravu biomasy, a to na základě literární studie. Důraz je přitom kladen na možnost následného energetického využití takto vytvořeného bioproduktu. Vzhledem k tomu, že každá z používaných metod vede ke vzniku výrobků o rozlišných vlastnostech závislých jak na způsobu úpravy, tak na druhu původní biomasy, byla provedena analýza několika druhů pevných biopaliv (pelet a briket různých materiálů a od různých výrobců), která vytváří představu o rozlišnosti základních vlastností výrobků upravené biomasy.
RIEGER Lukáš: Biomass modification for energy use The main contents of the theses completed in the bachelor's programme of the field B-EPE is to make a summary of various methods and principles used for treatment of biomass, based on literature studies. Emphasis is put on the possibility of a subsequent use of the energy of a thus created organic. Considering that each of the methods used gives rise to products of varying characteristics depending on both the presentation and the type of the original biomass, an analysis of several types of solid biofuels (pellets and briquettes made of different materials by different manufacturers), which evokes an image of the diversity of the fundamental characteristics of the products made from modified biomass.
Description
Citation
RIEGER, L. Úprava biomasy pro energetické účely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a ekologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Krbek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Stanislav Kraml (člen) Ing. Jaroslav Šťáva (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO