Příprava a charakterizace SA vrstev z vinyltriethoxysilanu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Vývoj kompozitních materiálů je v současné době velice progresivní odvětví a vede k vývoji materiálů s novými vlastnostmi. I přes výborné materiálové vlastnosti, nacházíme ale hlavní nedostatek, což je nedostatečná adheze výztuže k matrici. Moje práce je zaměřena na vylepšení adheze povrchu substrátu depozicí samovolně uskupené (SA, self assembled) monovrstvy z organosilanů. Vlastnosti vzniklé vrstvy, tloušťka, povrchové napětí, homogenita a smáčivost byly vyhodnoceny pomocí měření kontaktního úhlu a spektroskopické elipsometrie.
Development of composite material is very much progressive sector and leads to evolution of material with new property. This type of material has one, but important deficiency. It is small adhesion armature to matrix. My study is sight on improvement adhesion the surface by deposition self assembled (SA) monolayer from organosilanes. Property of this layer, like thickness, surface tension, homogenity and wettability, was evaluated by the contact angle measurement and spektroscopical elipsometri.
Description
Citation
VEVERKA, M. Příprava a charakterizace SA vrstev z vinyltriethoxysilanu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. RNDr. Vladimír Čech, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (člen) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. RNDr. Zdirad Žák, M.Sc., CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Diplomant přednesl výsledky své diplomové práce poměrně jasně a srozumitelně. Dotazy oponenta zodpověděl správně. V diskuzi se členy komise prokázal dostatečné znalosti problematiky diplomové práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO