Nové obchodní modely se zřetelem na udržitelné vytváření mnohonásobné hodnoty pro zákazníka

Abstract
Dizertačná práca je zameraná na nové obchodné modely so zreteľom na udržateľné vytváranie mnohonásobnej hodnoty pre zákazníka. Táto téma je posudzovaná z hľadiska nových prístupov v oblasti obchodných modelov, ktoré integrujú environmentálne, spoločenské a ekonomické hodnoty v činnosti podniku. Cieľom dizertačnej práce je tvorba konceptov nových obchodných modelov so zreteľom na udržateľné vytváranie mnohonásobnej hodnoty pre zákazníka v podnikoch českého chemického priemyslu zaradených do kategórie CZ_NACE 20.1.
The dissertation deals with the issue of novel business models based on sustainable multiple customer value creation. The issue is evaluated from the perspective of novel approaches to business models integrating environmental, social, and economic value into corporate activities. The dissertation’s objective is creating novel business model concepts based on sustainable multiple value creation for the Czech chemical industry, namely category CZ_NACE 20.1. Primary and secondary research was conducted in the making of dissertation. Research results are presented as partial conculussions describing individual areas, as well as a general conclussion. For easier interpretation of results, the disseratation emphasizes visual interpretations of provided novel business model ceoncepts. The conclussion provides contributions for theory and research, practictioners and teaching practice.
Description
Citation
KITA, P. Nové obchodní modely se zřetelem na udržitelné vytváření mnohonásobné hodnoty pro zákazníka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D. (člen) doc. Ing. Mgr. Lubomíra Strážovská, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-10-26
Defence
Doktorand odpověděl na dotazy oponentů: - Je možno upřesnit způsob stanovení Součtu vah odpovědí, uvedený v tab. 3? - Na s. 107 je uvedeno, že podniků, u nichž je vytváření mnohonásobné hodnoty pro zákazníka vyšší než hodnota benchmarku, je 22. V grafu 6 je však těchto podniků jen 21. Jedná se o překlep? - Za široce používaný je možno považovat Business model Canvas, jak je v práci správně uvedeno, jaká jsou hlavní pozitiva jeho využití? - Je v navrhovaných konceptech obchodních modelů některý, který by nebyl uplatnitelný i v jiných odvětvích národního hospodářství? - Jaký je názor disertanda na digitalizaci obchodních modelů? - Ve vámi navrženém dotazníku v části Životní prostředí má respondent vybrat odpověď, která charakterizuje jeho přístup k ochraně životního prostředí. Existuje způsob, jak dobrovolné aktivity podniku k ochraně životního prostředí doložit? - Mohou být návrhy konceptů nových obchodních modelů ve vámi uvedené podobě (bez významnějších úprav) využitelné i v dalších průmyslových odvětvích - Bližšie vysvetlite pojem realizačný tím, ktorý sa uvádza na s. 141 v súvislosti s implementáciou nového obchodného modelu. - Na s. 25 sa uvádza, že jednou z tém, ktoré súvisia s novým obchodným modelom a udržateľným vytváraním mnohonásobnej hodnoty pre zákazníka sú nové informačné a komunikačné technológie. Ako súvisia tieto technológie a informačné systémy s danou problematikou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO