Testování a měření EMC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou elektromagnetické kompatibility v celé její šíři, jak po stránce technické tak i biologické. V této práci jsou rozebrány jednotlivé legislativní požadavky a předpisy EMC. Součástí bakalářské práce je návrh zkušebního postupu pro ověřování EMC zařízení informační techniky (ITE). Praktická část práce je věnována přehledu a realizaci zkoušek EMS dle platných norem v prostorách laboratoře elektrických měření Ústavu automatizace a měřicí techniky FEKT a ve zkušebnách Strojírenského ústavu v Brně.
This bachelor thesis is focused on a problem field of electronic compability as a whole - both the technical and biological side. Each legislative requirements and regulations of EMC are analyzed in this thesis Part of thesis is to design a test procedure for verification of EMC information technology equipment (ITE). Practical work is devoted to an overview and implementation of EMS according to the applicable test standards in the laboratory measurement of the Institute of Electrical Control and Instrumentation FEEC and services in the Research Institute in Brno.
Description
Citation
BARTOŇ, J. Testování a měření EMC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-08-25
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO