Zpracování digitálních signálů z interferometru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá zpracováním digitálního signálu formátu S/PDIF z interferometru Polytec OFV-5000, pomocí měřicí aplikace vytvořené ve vývojovém prostředí LabVIEW. V této práci je popsána teorie laserového měření vibrací a kódování digitálního signálu S/PDIF. Dále je představen systém pro měření vibrací Polytec a systém pro sběr dat National Instruments. Následuje popis vytvořené měřicí aplikace, rozdělen na tři části: dekódování signálu S/PDIF, sběr a zobrazení digitálních dat a sběr a zobrazení analogových dat pro porovnání s digitálním výstupem. V poslední části práce jsou uvedeny výsledky porovnání analogového a digitálního výstupu a zhodnocení dosažených výsledků.
Abstract This bachelor thesis deals with the S/PDIF digital signal processing from interferometer Polytec OFV-5000, by measurement application created in LabVIEW. This paper describes the theory of laser vibration measurement and encoding S/PDIF digital signal. Text also introduces a Polytec system for vibration measurement and system for data acquisition by National Instruments. The following is a description of the created measurement application, divided into three parts: decoding an S/PDIF, acquisition and display of digital data and acquisition and display of analog data to compare with digital output. In the last part of the thesis are presented the results of comparing analog and digital output, and an evaluation of the achieved results.
Description
Citation
TRLIČÍK, J. Zpracování digitálních signálů z interferometru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil diplomovou/bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO