Opakovaná GPS měření na polygonu Tetčice.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá epochovým GNSS měřením statickou metodou na polygonu Tetčice. Jejím cílem je potvrzení geologické aktivity zemského povrchu na území obce, způsobené tektonickým zlomem. V rámci práce byla v červnu 2016 provedena čtvrtá etapa observací pro zjištění horizontálních posunů na čtyřech betonovým pilířích s hloubkovou stabilizací a zařízením pro nucenou centraci. Výsledkem jsou mapy vektorů rychlostí, získané zpracováním naměřených dat ze všech dosavadně vykonaných etap měření. Součástí práce je i teoretický základ pojednávající o geologických poměrech v lokalitě a o technologii globálních navigačních satelitních systémů.
This diploma thesis deals with epoch GNSS measurement by static method at Tetčice polygon. The main purpose is to confirm the geological activity of the Earth's surface on the territory of the village, caused by a tectonic fault. As part of the thesis, the fourth phase of observation was carried out in June 2016 to detect horizontal shifts on four concrete pillars with depth stabilization and forced centering equipment. Results are velocity vector maps obtained by processing the measured data from all the measurement phases that have been performed so far. The thesis also contains the theoretical basis of geological conditions in the area and a description of technology of global navigation satellite systems.
Description
Citation
PETRLÍK, K. Opakovaná GPS měření na polygonu Tetčice. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO