Přístroje EMD a jejich ovlivnění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá implantabilními přístroji a možnostmi jejich ovlivnění elektromagnetickým polem. Nejprve je diskutována problematika elektromagnetické kompatibility. Jsou vysvětleny základní pojmy a následně popsány zdroje možného rušení implantabilních přístrojů a normy zabývající se touto problematikou. Dále je uvedena krátká kapitola, která se zabývá přístroji ovlivňující činnost implantabilních přístrojů, a to jak přístroji, se kterými se mohou lidé s implantabilními přístroji setkat v každodenním životě, tak přístroji používanými v medicínském prostředí. V následující části je navržen postup měření vlivu elektromagnetických polí na pracovišti magnetoterapie a elektroléčby FN Brno. V této části je popsán návrh měřicí karty, s jejíž pomocí jsou měřeny impulsy implantabilních přístrojů. Následuje popis měření na implantabilních přístrojích na pracovišti Rehabilitačního oddělení FN Brno. MIKULA, D. Přístroje EMD a jejich ovlivnění. Brno, 2009. 74 s. Diplomová práce na Vysokém učení technickém v Brně na fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií. Vedoucí diplomové práce Ing. Marie Havlíková, Ph.D.
The work deals with implantable devices and possibilities of interference of elektromagnetic field. At first, the electromagnetic compatibility is discussed. Basic terms are explained, followed by insisting on resources of possible distrurbing of implantable devices and standards dealing with this issue. Furthermore, short chapter about devices affecting function of implantable devices is introduced. It means devices which patients with implantable devices may meet in common life, as well as devices used in common life, also devices used jn medical environment. In the next part, measuring process of electromamagnetic effect in working compartment of FN Brno magnetotheraphy and elektrotheraphy is devised. There is a concept of measuring card thanks to which impulses of implantable devices are measured. Finally, a description of measuring on implantable devices in FN Brno. MIKULA, D. EMD instruments and electromagnetic immunity. Brno, 2009. 74 s. Master’s thesis in Brno University of technology on faculty of elektrical engeenerig and communication. Supervisor Ing. Marie Havlíková , Ph.D.
Description
Citation
MIKULA, D. Přístroje EMD a jejich ovlivnění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Student odpověděl na položené otázky oponenta a na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO