Územní studie využití aktuálního rozvojového území Dolní Vítkovice, Ostrava

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této práce je prostor navazující na Dolní oblast Vítkovice, památkou Evropského kulturního dědictví ve městě Ostravě, Moravskslezký kraj. Tato práce se soustředí na zpřístupnění lokality pro všechny druhy dopravy, překonání přírodních a zejména člověkem vytvořených bariér a zároveň prozkoumává možnosti intenzivního zastavění s ohledem na průmyslovou minulost místa. To vše v kontextu postindustriálního města se zmenšující se a stárnoucí populací.
The object of this Thesis is an area adjacent to European heritage site of Dolni Vitkovice, in the city of Ostrava, Moravian-Silesian Region. This work focuses on making the area more accessible by all means of transportation, overcoming natural and man-made barriers as well as exploring the possibility of dense development on the site while maintaining its industrial identity. All that in context of otherwise slowly shrinking post-industrial city with aging and declining urban population.
Description
Citation
VLACH, J. Územní studie využití aktuálního rozvojového území Dolní Vítkovice, Ostrava [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO